I rampljuset

Calle Hemström

Art Director

För att visa upp våra bandmedlemmar sätter vi då och då en mStudio content expert i rampljuset. Månadens starkt lysande stjärna är Calle Hemström, Art Director. Sätt på dig hörlurarna, slå på play och läs med!

Varför är du en art director?

Oavsett vad jag har velat ”bli när jag blir stor” har art direction på något sätt alltid ingått. Alltifrån Art Director för TV-spel, industridesigner, arkitekt till bildesigner. När jag till slut skulle välja eftergymnasial utbildning tog jag en kurs i originalproduktion och blev helt förälskad i alltifrån känslan och doften (!) av papper till färg- och typsnittsval. Då visste jag att det var denna nischen av art direction jag ville befinna mig i.

Spolar vi sedan fram till när jag hamnade på mStudio har mycket hänt i designvärlden där sociala medier har växt fram, motion design är en regel snarare än ett undantag och AR/VR utgör en stor del av samtiden och framtiden. Och denna utveckling är min drivkraft som får mig att fortsätta vara Art Director.

Beskriv ditt jobb på mStudio

Mitt jobb på mStudio ser så olika ut från dag till dag, vilket också är en stor anledning till att jag trivs så bra på studion. Ena dagen arbetar jag med konceptualisering av en kortsiktig sociala medier kampanj och den andra dagen arbetar jag med ett övergripande brandingprojekt för en mångårig satsning – och allt däremellan. Men för att sammanfatta min roll handlar den om att finnas med i projekten från början så att rätt förutsättningar sätts utifrån det kreativa och att sedan stötta alla våra fantastiska kreatörer när projekten ska arbetas ut.

Vad ser fram emot när du är på kontoret

Utöver allt som skrivits ovan ser jag mest fram emot att komma in och träffa alla kompisar på studion – utan dom hade jag lika gärna kunnat jobba hemma. Det är något speciellt med känslan som finns inne på studion, kreativiteten hänger i luften. Du borde komma in och testa någon gång!

 

Nästa i rampljuset

Kristin Larsson

Copywriter