I rampljuset

Louise Åslund

Motion Designer

För att visa upp våra bandmedlemmar sätter vi då och då en mStudio content expert i rampljuset. Månadens starkt lysande stjärna är Louise “Lollo” Åslund, Motion Designer. Sätt på dig hörlurarna, slå på play och läs med!

Varför är du en motion designer?

Det tog ett tag innan jag förstod att det var det här jag skulle bli när jag blev stor. Under tonåren var design och klippning mina två största intressen, och när jag inte kunde välja vilken av dessa två vägar jag skulle följa så blev Motion Design den naturliga blandningen. Dessutom så har jag en bakgrund som dansare vilket jag tror kan vara en anledning till att jag är bra på att utforma hur saker och ting ska röra sig.

Beskriv ditt jobb på mStudio

Mina arbetsdagar kan se så olika ut! Vissa dagar sitter man non-stop i After Effects och gör ut 20 olika anpassningar av samma annons, andra dagar pitchar jag idéer eller är med på inspelning. Ibland får jag trolla med knäna för att lösa ett krångligt problem och ibland hamnar jag i flow med att animera en extra rolig detalj. Och trots att jag jobbar väldigt mycket självständigt så kan det verkligen förgylla en arbetsdag att få bolla idéer eller lösa problem tillsammans med mina grymma kollegor.

Visa oss en bild av ditt skrivbord/hemmakontor och förklara varför det ser ut som det göroch hur det fungerar.

Jag har det lyxigt med två hemmakontor! Då både jag och min sambo arbetar hemifrån turas vi om att sitta i “labbet” som vi kallar vårt arbetsrum, och “den lilla stationen” som angränsar till både kök och vardagsrum. Fördelarna med labbet är den stora skärmen, där jag kan breda ut After Effects, Photoshop, mail, Slack och Spotify utan att det känns rörigt. Där inne får vi förtur att sitta när de extra krävande arbetsuppgifterna dyker upp. Vid den lilla stationen har jag första tjing på kaffebryggaren och nära till balkongen om solen skulle titta fram.

Nästa i rampljuset

Kristin Larsson

Copywriter