I rampljuset

Nahom Selam

Art Director

För att visa upp våra bandmedlemmar sätter vi då och då en mStudio content expert i rampljuset. Månadens starkt lysande stjärna är Nahom Selam, Art Director. Sätt på dig hörlurarna, slå på play och läs med!

Varför är du en art director?

När jag växte upp så var det enda jag kunde tänka på fotboll. Men när jag blev äldre insåg jag att jag inte ville satsa helt på fotbollen. Då började en resa av att ta reda på vem man är utan fotbollen och vad man är intresserad av utanför sporten.

Jag insåg snabbt att jag var intresserad av allt kreativt så som musik, konst, dans och så mycket mer. Men tyvärr så var min bild av vilka yrken som existerar väldigt begränsad. Jag såg ingen framtid inom det kreativa då det beskrevs som en hobby och att konkurrensen var väldigt hög.

För att göra en lång historia kort, så hittade jag en skola vid namnet Berghs och såg att det visst gick att jobba kreativt och lyckas. Jag sökte in till ett heltidsprogram och la min framtid i ödets händer. Att få jobba med något som man genuint är intresserad av är ett privilegium och ett sant nöje.

Beskriv ditt jobb på mStudio

Mitt jobb på studion är väldigt varierat. Att arbeta som art director går mest ut på att komma på nya idéer, skapa nya koncept och se till att allt går ihop både konceptmässigt och visuellt. Och som designer är det att göra ut alla idéer grafiskt men även att göra printannonser och massa annat kul som gäller design.

Jag älskar att jobbet är så varierat. En dagen sitter man med en printannons och den andra dagen skapar man ett helt koncept och kommer med nya idéer och lösningar till våra kunder. Något otroligt viktigt i mitt jobb är alla otroligt duktiga och sköna kollegor som gör jobbet så mycket roligare.

Visa oss en bild av ditt skrivbord/hemmakontor och förklara varför det ser ut som det gör och hur det fungerar.

Mitt hemmakontor är väldigt simpelt men funktionellt. Jag har inte riktigt hunnit fixa ett grymt hemmakontor då jag endast jobbat hemifrån en kort tid. Men jag är inte så kräsen så detta funkar just nu.

Jag sitter vid mitt bord, en enkel uppsättning, nära ett fönster så att man får lite dagsljus och känner sig inspirerad. Sen så har jag givetvis musik på i bakgrunden för att sätta rätt känsla.

Nästa i rampljuset

Louise Åslund

Motion Designer